Άρση μέτρων κορωνοϊού: Μέσα στον Μάιο η αφαίρεση των μέτρων – Μέχρι το εμβόλιο η ζωή δεν θα είναι όπως πριν

0
61

Άρση μέτρων κορωνοϊού: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”, τόνισε ότι τα πράγματα – σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού – δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Μάλιστα χρησιμοποίησε κι ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα, λέγοντας πως είμαστε στο 87΄ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90΄.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς και τον κ. Τσιόδρα, επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά προειδοποίησε πως η ζωή μας δεν θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά ώστε να διαψεύσει τις όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ και είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης , σε ερωτήσεις για το πώς θα γίνει η άρση των μέτρων, είπε ότι το μόνο που θα πει αυτή τη στιγμή, είναι ότι η άρση τους θα γίνει με αντίστροφο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκαν και αναμένεται μέσα στον Μάιο.

Πηγή: Pagenews.gr