Άρση μέτρων νησιά Πέτσας: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

0
87

Άρση μέτρων νησιά Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης προς τα νησιά, ειδικά για τα μεγάλα νησιά που έχουν κατάλληλες υποδομές να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας έχουν γίνει συζητήσεις και αναμένεται στις επόμενες μέρες να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.«Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε. Στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. Μέσα στις επόμενες μέρες, επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πέτσας είπε πως έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων. «Ο,τιδήποτε μας βοηθάει να είμαστε έξω, με ασφάλεια και χωρίς συγχρωτισμό, είναι προς το συμφέρον όλων». Σε σχέση με τον συνωστισμό στη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές.

Τι συνέβη στις ουρές στη ΔΕΗ

Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν. «Πρέπει να γίνει συνήθεια. Έχουν αλλάξει οι καιροί», επισήμανε. Όσον αφορά την κοσμοσυρροή στις παραλίες, ο κ. Πέτσας είπε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευτούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει.

Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, ευνοούν θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα. Τα στοιχεία των κρουσμάτων δεν είναι τα μόνα που λαμβάνονται υπόψην, αλλά και η πίεση στο σύστημα υγείας με τους ασθενείς και τους διασωληνωμένους. Τέλος, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα υπάρξει διευκόλυνση ρευστότητας και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Η εικόνα που έχουμε επιδείξει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι πολύ θετική και για την οικονομία», τόνισε. Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.

Πηγή: Pagenews.gr