Ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται από νομό σε νομό [vid]

0
14

Το Σύστημα Υγείας δέχεται πολλή πίεση, με τις διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα σε άλλες περιφερειακές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Καθημερινά οι νοσούντες με τον ιό από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα.

Άσχημη η κατάσταση για τη Δράμα και την Πέλλα

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα. Πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε άλλους νομούς.

Από την άλλη, τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους ενώ στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η Μονάδα Εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου και σχολίασε ενδεικτικά: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αρχίζει και μειώνεται πια αισθητά το ιικό φορτίο. Ο πρώτος δείκτης που κοιτάω εγώ πάντα πια είναι οι συγκριτικές εισαγωγές στις εφημερίες, αυτές μας δίνουν μια πολύ καλή αίσθηση. Για πρώτη φορά το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών είναι πια θετικό, αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr