Αθηνά Λινού: Μη αξιόπιστα τα rapid test

0
55

Η Αθηνά Λινού, σχολίασε τις εξελέξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών είχε τονίσει στο pagenews.gr ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί άλλα μέτρα πριν το ολικό lockdown, ενώ είχε χαρακτηρίσει και ως μη αποδοτικό το lockdown.

Αθηνά Λινού

H Αθηνά Λινού

Αθηνά Λινού: Τι είπε για τα rapid test

Σχολιάζοντας τα δωρεάν άμεσα προσβάσιμα rapid test κορωνοϊού από τα φαρμακεία που θα μπορούν να κάνουν οι Ελληνες πολίτες, η κυρία Λινού είπε ότι «έχουν κριθεί πολλές φορές σαν μη αξιόπιστα. Δεν ξέρω ποια θα έχουμε. Οδηγούν σε εσφαλμένα αποτελέσματα στους μη συμπτωματικούς. Και το θέμα είναι ότι με αυτά δεν θα ξέρουμε την ιχνηλάτηση. Η ιχνηλάτηση στην Ελλάδα είναι οικτρή. Αφού σιγουρευτούμε ότι θα πιάνουν ασυμπτωματικούς, θα πρέπει να οργανωθεί η ιχνηλάτηση», δήλωσε μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ο κύριος λόγος που δεν είχαν αποδώσει τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα είναι ότι υπήρχε το μέτρο περιορισμού της εξόδου στο ύπαιθρο. Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται ακόμη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, η κυρία Λινού τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης μετακίνησης και ανέφερε ότι «το μέτρο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, γιατί ποιος μπορεί να πάει στην Ακρόπολη με τα πόδια. Είναι δώρον άδωρον. Με το αυτοκίνητό σου δεν κολλάς κανένα, θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλοι λένε ότι ο ανοιχτός χώρος είναι σωτήριος».

Αθηνά Λινού

H Αθηνά Λινού

Αθηνά Λινού: Όσα ανέφερε για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ότι οι οικονομικές δραστηριότητες που άνοιξαν, δηλαδή η λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, δεν βοηθά στον περιορισμό της διασποράς. «Καλύτερα να δώσουμε επιδότηση, παρά να πάρουμε το ρίσκο για την υγεία των εργαζομένων. Αποστάσεις, κλειστοί χώροι και ο μεγάλος συνωστισμός είναι εκείνα που πρέπει να προσέξουμε. Ας δώσουμε επαρκείς επιδοτήσεις ώστε οι άνθρωποι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν κρυφά από σπίτι σε σπίτι. Η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί στα κομμωτήρια και στην περιποίηση νυχιών. Ας τους βάλουμε σε προτεραιότητα εμβολιασμού, είναι ένα επιβαρυμένο επάγγελμα, δεν είναι χαμηλού κινδύνου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr