Αττική Οδός: Στις 12.000 οι αιτήσεις της αποζημίωσης – Αποδεδειγμένες μόλις 3.500

0
100

Κοντά στις 12.000 είναι πλέον οι αιτήσεις της αποζημίωσης προς την «Αττική Οδό» για εγκλωβισμό στον αυτοκινητόδρομο κατά τη χιονοθύελλα του περασμένου Ιανουαρίου

Πάνω από 10.000 είναι πλέον οι αιτήσεις της αποζημίωσης προς την «Αττική Οδό» για εγκλωβισμό στον αυτοκινητόδρομο κατά τη χιονοθύελλα του περασμένου Ιανουαρίου, αλλά αυτό δε σημαίνει όλοι θα πάρουν χρήματα.

Για την ακρίβεια, από τις 12.000 που έφτασαν, μόλις το 1/3 [δηλαδή κοντά στις 3.500], θα μπορούν να αποδείξουν ότι όντως ήταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα και έμειναν για αρκετές ώρες εγκλωβισμένοι.

Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιπες [κοντά στις 8.500] αιτήσει δε θα καταφέρουν να αποζημιωθούν.
Αττική Οδός

Η αρχή των αιτήσεων

Η εταιρεία λειτουργίας της Αττικής Οδού, «Αττικές Διαδρομές», ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις από πολίτες για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε εξωτερικό σύμβουλο (Deloitte) για τον έλεγχο των αιτήσεων, στις οποίες οι πολίτες καλούνταν να αποδείξουν με οποιονδήποτε τρόπο ότι όντως αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό στις 24 Ιανουαρίου: δηλώνοντας την ώρα και ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος, καταθέτοντας την απόδειξη των διοδίων (αν είχαν εισέλθει όσο ακόμη ζητούνταν η καταβολή διοδίων), δηλώνοντας αν συνομίλησαν με εκπροσώπους της εταιρείας (καθώς οι κλήσεις καταγράφονται) και στέλνοντας έως τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνη την ημέρα από το σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Οι πολίτες μπορούσαν να επικαλεστούν επίσης οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει την περίπτωσή τους.

Τόσο η εταιρεία όσο και το υπουργείο Υποδομών υπολόγιζαν ότι, βάσει της εικόνας που διέθεταν, τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν ήταν περίπου 3.500-4.000.Ωστόσο, ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκε ήταν τελικά υπερτριπλάσιος, προσεγγίζοντας τις 12.000.
Αττική οδός

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η εταιρεία στο υπουργείο Υποδομών, έως τις 13 Απριλίου:

• Είχαν εγκριθεί 2.984 αιτήσεις, ενώ ακόμη 545 βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης, προς έγκριση. Επομένως, μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης είναι 3.529 ευρώ.

• Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει ειδοποιήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1.557 από τους 2.984 πολίτες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Σύμφωνα με την εταιρεία μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν οι 1.195, ποσοστό 77%.

• Την αποζημίωση των 2.000 ευρώ έλαβαν 480 άτομα, ενώ ακόμη 106 επρόκειτο να πληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

• Οι υπόλοιπες 8.500 αιτήσεις υποστηρίζονται από ανεπαρκή (ή καθόλου) στοιχεία και το πιθανότερο είναι ότι θα απορριφθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr