Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

0
71

Τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη, θα εξειδικεύσουν αύριο Τετάρτη τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη, θα εξειδικεύσουν αύριο Τετάρτη τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Eφάπαξ έκτακτο βοήθημα από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις

Νωρίτερα από την Κοζάνη την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1η/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμη, ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το οικονομικό επιτελείο, συμπληρώνοντας: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ». Ωστόσο, όπως τόνισε, η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Πηγή: Pagenews.gr