Μπάιντεν για την 28η Οκτωβρίου: «Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο»

0
42

«Σήμερα γιορτάζουμε την 80ή επέτειο του »Όχι». Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο όταν αντιστάθηκαν στον στρατό του Μουσολίνι -και αυτό το θαρραλέο πνεύμα ζει σήμερα, για να μας υπενθυμίζοντας ότι πρέπει επίσης να σταθούμε όρθιοι και να κάνουμε το καθήκον μας για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πρώιμη ψηφοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες

Συνεχίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαδικασία της πρώιμης ψηφοφορίας, με περισσότερους από 70 εκατομμύρια Αμερικανούς να έχουν ήδη ψηφίσει ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει το 50% του συνόλου των ψήφων, οι οποίες είχαν καταμετρηθεί στις εκλογές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από το U.S. Elections Project.

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος δείχνει ότι στις φετινές εκλογές μπορεί να καταγραφεί το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσης ένδειξη ενός έντονου ενδιαφέροντος στην φετινή εκλογική μάχη ανάμεσα στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν. Επίσης δείχνει τη βούληση των ψηφοφόρων να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στην COVID-19, την ώρα που η νόσος σαρώνει τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Δημοκρατικοί διατηρούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη διαδικασία της πρώιμης ψηφοφορίας, καθώς έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στην επιστολική ψήφο.

Βεβαίως αυτόν τον τρόπο ψηφοφορίας ακολουθούσαν μέχρι πρότινος σε μεγάλο ποσοστό και οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο φέτος αποφεύγουν να ψηφίσουν έτσι, λόγω των επανειλημμένων και αστήριχτων επιθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρεται στο σύστημα απαξιωτικά χαρακτηρίζοντας το επιρρεπές σε ευρεία νοθεία. Συνολικά οι Δημοκρατικοί διατηρούν ένα πλεονέκτημα σχεδόν δύο προς ένα όσον αφορά τον αριθμό των ψηφοφόρων που προσφεύγουν στην πρώιμη ψηφοφορία, είτε με επιστολική ψήφο είτε δια ζώσης. Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι μείωσαν τη διαφορά τις τελευταίες εβδομάδες, ψηφίζοντας δια ζώσης, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το υψηλό ποσοστό των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία εκ των προτέρων ώθησε τον Μάικλ ΜακΝτόναλντ, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που διαχειρίζεται το U.S. Elections Project, να προβλέψει ότι η συμμετοχή στις εκλογές φέτος θα ανέλθει στον αριθμό ρεκόρ των περίπου 150 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 65% αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό θα είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1908. Η εκ των προτέρων συμμετοχή στις εκλογές φέτος είχε εξάλλου ήδη ξεπεράσει από νωρίτερα αυτόν τον μήνα εκείνη του 2016 με 47 εκατομμύρια ψήφους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr