Μπακογιάννη για lockdown: «Ελπίδα μας να ανασάνουμε τα Χριστούγεννα»

0
80

«Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν επιβεβλημένη» τόνισε αναφορικά με το επερχόμενο lockdown η Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. «Το lockdown γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε άλλες νωρίτερα και σε άλλες αργότερα. Ξέραμε πως προλαβαίναμε τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα κυρίως για το σύστημα υγείας» είπε μιλώντας στο Mega.

Ακόμη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι αν καταφέρουμε και κρατήσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα, και αποφύγουμε ακόμα και τις οικογενειακές συναθροίσεις για ένα χρονικό διάστημα, «ενδεχομένως να μπορέσουμε – κι αυτή είναι η ελπίδα μας – τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε». Επίσης υπογράμμισε: «Αν και ο ιός αυτός μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ο στόχος είναι αυτός. Να έχουμε λιγότερα κρούσματα τον Δεκέμβριο, να ανοίξει η οικονομία και βγαίνοντας από την καραντίνα να υπάρξει ένα νέο πακέτα μέτρων πιο ελαστικό».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει νωρίτερα την απόφαση για ένα καθολικό lockdown, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε:

«Αν έκλεινε η κυβέρνηση πριν από 15-20 μέρες το μεγάλο ερώτημα θα ήταν αν είμαστε σοβαροί όταν το 50 % των ΜΕΘ ήταν καλυμμένο, αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει την αγορά, η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown Για ένα μεγάλο διάστημα τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγαν πλήρως στην Θεσσαλονίκη κι από την ώρα εκείνη είχαμε το τελευταίο 3ημερο μια εκτόξευση κρουσμάτων και στην Αθήνα. Έτσι ήρθε η απόφαση για ένα lockdown για συγκεκριμένες εβδομάδες στην προσπάθεια να υπάρξει μια αισθητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας. Βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις ζωές και των μεγάλων και των πιο νέων για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές του Βελγίου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους βρίσκονται σε απόγνωση, καταλαβαίνω το θυμό, είμαστε όλοι υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

×ñÞóç ìáóêþí óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò , ÄåõôÝñá 4 Íïåìâñßïõ 2020 . (EUROKINISSI /ÊÁÑËÇ ÉÓÌÇÍÇ)

Τέλος, σχολίασε και τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι ανησυχεί για τη μεταβατική περίοδος μέχρι να αναγνωριστεί ο νέος αμερικανός πρόεδρος. «Το φοβόμαστε κυρίως γιατί η θεσμική κρίση των ΗΠΑ, μπορεί να μεταβληθεί και σε συνταγματική επηρεάζοντας φυσικά και την Ευρώπη. Θέλω πραγματικά να πιστεύω πως σήμερα θα δοθεί μία καθαρή νίκη στον Μπάιντεν, γιατί αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Για την Ελλάδα έχει επίσης μεγάλη σημασία η ανάδειξη του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς η αντιμετώπιση της Τουρκίας θα είναι τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Κανείς δεν θέλει να χάσει την Τουρκία ως σύμμαχο, αλλά όλοι έχουν καταλάβει πως αυτή τη στιγμή η Άγκυρα παίζει ένα αποσταθεροποιητικό παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr