Μπακογιάννη για βιασμό 24χρονης: «Τα αγόρια πρέπει να τα μεγαλώνουμε, να σέβονται και να τιμούν τη γυναίκα»

0
55

Μπακογιάννη για βιασμό 24χρονης: Η πολιτικός μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση.

Ειδικότερα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας δηλώσεις στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά: «Να πούμε ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, καθώς τον τελευταίο καιρό οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, καταφεύγουν στην αστυνομία, καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα και έτσι μπορεί κινηθεί η πολιτεία εναντίον αυτών των ανθρώπων, που νομίζουν ότι μπορούν να κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες.

Μπακογιάννη για βιασμό 24χρονης

Μπακογιάννη για βιασμό 24χρονης: «Υπάρχει μία αλλαγή στην αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας»

Το νομικό μας οπλοστάσιο αυτή τη στιγμή είναι πλήρες. Εάν μιλάμε για ομαδικό βιασμό, μιλάμε για ισόβια, αρά υπάρχει ένα ισχυρότατο νομικό πλαίσιο που προστατεύει τις γυναίκες και στέλνει μηνύματα σε αυτούς που παρενοχλούν και κακομεταχειρίζονται γυναίκες».

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Υπάρχει μία αλλαγή στην αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν αποδέχεται αυτές τις συμπεριφορές και πλέον αντιδρά. Επειδή είμαστε μανάδες πρέπει να μάθουμε τα αγόρια μας, να σέβονται και να την τιμούν την γυναίκα. Είναι ευθύνη για την εκάστοτε μάνα και πρέπει να το κάνει με πιο έντονο τρόπο».

Τέλος, η πολιτικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «Υπάρχουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που υποδέχονται τέτοιου είδους κρούσματα, με τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι γινόταν στο παρελθόν και η πρόοδος αυτή έχει γίνει μέσω της ελληνικής κοινωνίας, η οποία με την αντίδραση της, έδειξε τον δρόμο. Ο κορωνοϊός και η κλεισούρα έχει προκαλέσει μία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στη χώρα μας και δίνονται καθημερινά μάχες για να αλλάξει αυτό το φαινόμενο».

Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την 24χρονη Γεωργία Μπίκα. Για πρώτη φορά η 24χρονη μιλά μπροστά στην κάμερα σχετικά με τα όσα κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως για το ζήτημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για κύκλωμα μαστρωπείας. Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, διέταξε ο εισαγγελέας. Σε πρώτη βάση, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί.

Ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ζήτησε άρση απορρήτου

Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την 24χρονη Γεωργία Μπίκα. Για πρώτη φορά η 24χρονη μιλά μπροστά στην κάμερα σχετικά με τα όσα κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως για το ζήτημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για κύκλωμα μαστρωπείας.

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, διέταξε ο εισαγγελέας. Σε πρώτη βάση, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr