Μποφίλιου: Είμαι λίγο κομπλέξω με την ποπ

0
9

Η Νατάσσα Μποφίλιου με αφορμή το νέο της άλμπουμ «Η εποχή του θερισμού» μιλάει για την ποπ, την ραπ και την προσπάθειά της να ανακαλύψει νέα μονοπάτια στην μουσική. Μιλάει ακόμα για την αλληλεπίδραση των όσων συμβαίνουν στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι με την καλλιτεχνική έκφραση, και παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των αδυνάτων. Τοποθετήθηκε ακόμα για τον σεξισμό στον χώρο της εργασίας, θέμα με το οποίο όπως δήλωσε θέλει να ασχοληθεί. Η Νατάσσα Μποφίλιου έδωσε συνέντευξη στο Documento και μίλησε εφ΄όλης της ύλης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξή της.

Η ολοκαίνουργια «Εποχή του θερισµού» σας επιχειρεί µια ρήξη µε το σύστηµα; ∆εν είναι ένας δίσκος αυτάρεσκος, αλλά αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Ένας καλλιτέχνης οφείλει να λειτουργεί λίγο σαν ρεπόρτερ, να καταγράφει µια εποχή. Όταν ζει µέσα στον πυρήνα της κοινωνίας και όχι αποµονωµένος σε έναν δικό του κόσµο, όταν έρχεται καθηµερινά αντιµέτωπος µε τη δυστυχία και την αδικία, όταν ανοίγει την τηλεόραση και πληγώνεται, φοβάται και θυµώνει, είναι µοιραίο να προσπαθήσει τουλάχιστον να τα καταγράψει όλα αυτά. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Γεράσιµος, από τον οποίο εµπνεόµαστε και οι υπόλοιποι (σ.σ.: Θ. Καραµουρατίδης, Ν. Μποφίλιου), είναι άνθρωπος που παρατηρεί, ακούει και δυσκολεύεται, εποµένως µπορεί να οδηγηθεί στο µανιφέστο µας από την «Εποχή του θερισµού» στο «Αν ήταν όλα δίκαια» ή στην αναζήτηση της αγάπης στο «Κοίτα µε».

Ήταν κάτι νέο να βγείτε ως καθαρόαιµη ποπ ερµηνεύτρια;

Είµαι λίγο κοµπλέξω ειδικά µε την ποπ. Είχα για χρόνια την άποψη ότι πρέπει να τραγουδώ µόνο µε τον τρόπο των ανθρώπων που έχουν κάνει κάτι σπουδαίο. Μεγάλη βλακεία, γιατί η ποπ έχει πολύ σπουδαία πράγµατα.

Λογικό µου ακούγεται, καθώς προέρχεστε από πολιτικοποιηµένο οικογενειακό περιβάλλον.

Αυτό λέω! Η πολλή καθοδήγηση (γέλια)! Μεγαλώνοντας ο άνθρωπος έρχεται αντιµέτωπος µε τα κόµπλεξ του και µε όσα κωλώνει να κάνει. Πήρα το ρίσκο να βρω έναν πιο απελευθερωµένο εαυτό και ευτυχώς αυτό απέδωσε. Με βοήθησαν πάρα πολύ ο Θέµης και ο παραγωγός µας, ο σύζυγός µου Χρήστος Κορτσέλης. Ο Χρήστος µε έχει φέρει σε επαφή µε πολλά διαφορετικά είδη µουσικής.

Ενώ στηρίζετε το ΚΚΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι της ευρύτερης Αριστεράς που άκουσαν µια δήλωσή σας και είπαν: «Μπράβο της, βγαίνει και τα χώνει». Θυµίζω τη σκληρή σας δήλωση για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Σήµερα οι ναζιστές είναι στη φυλακή. Ήταν µια προσωπική σας δικαίωση;

Όταν βγήκε η απόφαση της φυλάκισης των αλητών και δολοφόνων έλαβα µηνύµατα από τους πιο δικούς µου ανθρώπους ότι εν µέρει δικαιώθηκα. ∆εν το εξέλαβα έτσι εγώ. ∆εν είχα το περιθώριο να σκεφτώ τον εαυτό µου µέσα σε όλα που είχαν συµβεί. Η ανακοίνωση της καταδικαστικής τους απόφασης είναι η πιο συγκλονιστική στιγµή στη µέχρι τώρα ζωή µου. Το ότι ήµασταν όλοι εκεί για το δίκαιο, το τίµιο, το ανθρώπινο. Ήµουν µε τους γονείς µου, µε όλη µου την παρέα: τον Κωστή Μαραβέγια, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Φοίβο ∆εληβοριά, την µπάντα µου – µοιραστήκαµε τη σπουδαιότητα της στιγµής.

Αυτό που µου λέτε αγγίζει την καταγγελία.

Τους είναι πιο εύκολο, γιατί µια γυναίκα τραγουδίστρια θα ντραπεί να διεκδικήσει τα δικαιώµατά της. Έχω φίλες που δεν ζητάνε οι ίδιες τα µεροκάµατά τους αλλά βάζουν κάποιον φίλο τους να το κάνει. ∆υσκολεύονται να διαπραγµατευτούν µε τον εκάστοτε επιχειρηµατία. Πρόκειται για έναν εµετικό σεξισµό. Με ενδιαφέρει το θέµα των γυναικών και πώς υπάρχουµε σε αυτήν τη δουλειά ως γυναίκες. Έχουµε ανάγκη συσπείρωσης και διεκδίκησης και σκοπεύω να ασχοληθώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr