Μπορέλ Τουρκία: Σάλος στην Κομισιόν για τη σύμβουλο με τις φιλοτουρκικές αναρτήσεις

0
39

Σάλο δημιούργησε η σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι αφού προκάλεσε την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ με τις αναρτήσεις της που δείχνουν την συμπάθειά της προς την Τουρκία.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως η ειδική σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε προσωπικές απόψεις, που δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η κ. Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την Ε.Ε., είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Ε.Ε., δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Η Νάταλι Τότσι στις 28 Αυγούστου είχε κάνει retweet αυτή την ανάρτηση:

Τρεις ημέρες αργότερα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να μαζέψει τ’ ασυμμάζευτα γράφοντας: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του ’99».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr