Μπόρις Τζόνσον: Εξετάζει μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών

0
57

Εντολή Τζόνσον σε υπουργούς για σχέδια έκτακτης ανάγκης μείωσης τιμών σε τρόφιμα, προϊόντα πετρελαίου, ρούχα και τηλέφωνα ώστε να αμβλυνθεί η κρίση κόστους ζωής, λίγο πριν τις τοπικές εκλογές του Μαΐου

Σχέδια ελάφρυνσης των νοικοκυριών, λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου, επεξεργάζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες των ψήφων, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν στις αυξήσεις των τιμών.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης έλαβαν εντολή να καταρτίσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της τιμής των τροφίμων, των προϊόντων πετρελαίου, των ρούχων και των τηλεφώνων για να αμβλυνθεί η κρίση κόστους ζωής στη Βρετανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε μια κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την Τρίτη, προκειμένου να βρεθούν νέες λύσεις για την κρίση κόστους ζωής, καθώς όπως και ένας υπουργός παραδέχτηκε ότι «ακόμα και οι άνθρωποι με καλούς μισθούς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Μεταξύ των προτάσεων που υπάρχουν, αναφέρει η εφημερίδα «Sun», βρίσκεται ήδη η μείωση των δασμών σε τρόφιμα που η Βρετανία δεν είναι σε θέση να παράγει, όπως το ρύζι.

Επίσης, τη μείωση του κόστους των καυσίμων με τη μείωση των μικρών δασμών που παραμένουν στα προϊόντα διύλισης πετρελαίου.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό θα μπορούσε να μειώσει λίγο τους σημερινούς λογαριασμούς ενέργειας που έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ.

Το κόστος των επώνυμων ρούχων και των ηλεκτρικών ειδών – όπως smartphone και tablet – θα μπορούσε επίσης να μειωθεί εάν επιτραπούν περισσότερες «παράλληλες εισαγωγές» από το εξωτερικό.

Αυτό θα επέτρεπε στους καταναλωτές να αγοράζουν επώνυμα προϊόντα απευθείας από χώρες όπου είναι φθηνότερα, και όχι από τη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός θα «προεδρεύσει τώρα μιας επιτροπής εσωτερικής και οικονομικής στρατηγικής τις επόμενες εβδομάδες για να οριστικοποιήσει τις προτάσεις προτού τεθούν σε ισχύ», είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr