Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Με ερωτηματικό η επιστροφή του

0
41

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι να εργάζεται, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα, αρνούμενος να κάνει εικασίες για το πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί η πλήρης ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό. «Μόλις χθες βγήκε από το νοσοκομείο και όποιες αποφάσεις λάβει αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει στο κυβερνητικό έργο θα είναι μετά από τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναρρώσει στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

«Μετά από τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει αμέσως στην εργασία του. Θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό στο St Thomas για την υπέροχη φροντίδα που δέχτηκε» τόνιζε η χθεσινή ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ. H αρραβωνιαστικιά του πρωθυπουργού, Κάρι Σάιμοντς, η οποία είναι και έγκυος, έγραψε στο Twitter:

«Ευχαριστώ όλους όσους έστειλαν τόσο ευγενικά μηνύματα στήριξης. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή. Υπήρχαν ορισμένες στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πραγματικά μαύρες. Η καρδιά μου είναι με όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις, που ανησυχούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα» τόνισε επίσης η ίδια, ευχαριστώντας παράλληλα το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας αλλά και το προσωπικό στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ» τόνισε επίσης η ίδια. Η Κάρι Σάιμοντς, που αναμένεται να γεννήσει σε δύο μήνες, βρίσκεται σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο δεν έχει υποβληθεί σε τεστ.

18.000 τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μία ημέρα:

Συνολικά 18.000 τεστ έχουν διενεργηθεί σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η χώρα σημειώνει καλή πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου της για 100.000 τεστ ημερησίως, δήλωσε εξάλλου σήμερα ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο αριθμός των 18.000 αφορά το 24ωρο έως τις 08.00 χθες το πρωί (11:00 ώρα Ελλάδας) και δεν περιλαμβάνει τη Βόρεια Ιρλανδία. Η κυβέρνηση δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τον χαμηλό αριθμό των τεστ που διενεργεί για τον νέο κορωνοϊό συγκριτικά με συγκεκριμένες χώρες, ειδικά τη Γερμανία.

Πηγή: Pagenews.gr