Μπόρις Τζόνσον lockdown: Σταδιακή άρση των μέτρων σχεδιάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός

0
53

Μπόρις Τζόνσον lockdown: Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε  ότι προετοιμάζει μια διαδικασία άρσης των περιορισμών κατά του κορωνοϊού «σε φάσεις», ενώ αυτός ο οδικός χάρτης αναμένεται να εξηγηθεί λεπτομερώς τις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να ζούμε με έναν βαθμό περιορισμών»

Ο  υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ, κατά τη διάρκει συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι «θα πρέπει να ζουμε με έναν βαθμό περιορισμών» μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση της καραντίνας «σε φάσεις», με την πιθανότητα να αναστείλει την όλη διαδικασία και να επιστρέψει σε προηγούμενα στάδια, εφόσον χρειαστεί.

Η Βρετανία είναι η δεύτερη πληγείσα χώρα της Ευρώπης από τον κορωνοϊό, μετά την Ιταλία

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 28.446, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 186.599. Οι αρχές φοβούνται ότι η πρόωρη χαλάρωση της καραντίνας, που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Μαρτίου, θα οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, παρά τη μείωση του αριθμού των νοσηλειών στα νοσοκομεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ταμπλόιντ The Sun σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αφηγήθηκε λεπτομερώς την εμπειρία του με τη νόσο Covid-19 και δήλωσε ότι «κινητοποιήθηκε από την επιθυμία του» να βοηθήσει τη χώρα να σταθεί ξανά «στα πόδια της».

Εκτός της εφαρμογής διαφορετικών ωραρίων εργασίας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή την προώθηση των μετακινήσεων με ποδήλατο, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι να τίθενται σε καραντίνα οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό. «Εξετάζω αυτό το θέμα, ώστε, όταν τα ποσοστά μόλυνσης θα είναι εκτός ελέγχου στη χώρα, να μην εισάγουμε» την ασθένεια, είπε στο BBC ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Πηγή: Pagenews.gr