Μπόρις Τζόνσον: «Ο Πούτιν δεν τιμωρήθηκε το 2014, ήξερε ότι μάλλον θα ξεφύγει και τώρα»  

0
40

“Ο Πούτιν μπορεί να έχει το χέρι του στις πηγές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον άνεμο της Βόρειας Θάλασσας» σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον για το θέμα της ρωσικής ενέργειας και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “ήταν λάθος της Δύσης ν αφήσει τον Πούτιν να ξεφύγει το 2014 όταν εισέβαλλε στη Κριμαία”

” Όταν ο Πούτιν έφτασε τελικά να ξεκινήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία, ήξερε ότι η Δύση και ο κόσμος θα δυσκολευόταν πολύ να τον τιμωρήσει”, ανέφερε ο  Μπόρις Τζόνσον σε άρθρο του  στην Daily Telegraph.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για “τρομερό λάθος της Δύσης που τον άφησε να ξεφύγει μετά την εισβολή του στην Κριμαία το 2014”

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι ο Πούτιν διέπραξε «μια πράξη βίαιης επιθετικότητας» και αφαίρεσε «ένα τεράστιο κομμάτι από μια κυρίαρχη χώρα», στην πρώτη του εισβολή στην Ουκρανία.

«Όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία την πρώτη φορά, το 2014, η Δύση έκανε ένα τρομερό λάθος. Ο Ρώσος ηγέτης είχε διαπράξει μια πράξη βίαιης επιθετικότητας και είχε αφαιρέσει ένα τεράστιο κομμάτι από μια κυρίαρχη χώρα – και τον αφήσαμε να ξεφύγει» ήταν το σχόλιο του Τζόνσον.

«Και έτσι, όταν (ο Πούτιν) έφτασε τελικά να ξεκινήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία, ήξερε ότι ο κόσμος θα δυσκολευόταν πολύ να τον τιμωρήσει. Ήξερε ότι είχε δημιουργήσει έναν εθισμό. Γι’ αυτό νιώθει ικανός να βομβαρδίζει μαιευτήρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αρκετά τολμηρός ώστε να εξαπολύει επιθέσεις σε οικογένειες που φεύγουν» συνέχισε.

” Ο τερματισμός της εξάρτησης του κόσμου από τη ρωσική ενέργεια θα προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας στον Πούτιν”, είπε ο Τζόνσον καθώς υποστήριξε το σχέδιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Για να αντικαταστήσει τη ρωσική ενέργεια και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, “το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επεκτείνει την παραγωγή αιολικής ενέργειας και να επενδύσει σε άλλες ανανεώσιμες πηγές”, είπε ο Τζόνσον.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να αντιστρέψει το «ιστορικό λάθος» της απομάκρυνσης από την πυρηνική ενέργεια, είπε. Ο Πούτιν μπορεί να έχει το χέρι του στις πηγές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον άνεμο της Βόρειας Θάλασσας» σχολίασε ο Τζόνσον για τον Ρώσο πρόεδρο.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr