Μπουρνούς Μάτι: Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Ραφήνας

0
12

Μετά την απολογία του για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που κόστισαν τη ζωή σε 102 ανθρώπους, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ. Μπουρνούς απολογήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Ο κ. Μπουρνούς είναι αντιμέτωπος για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, μαζί με άλλους 19 κατηγορούμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αρμόδιες υπηρεσίες, που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ενώπιον του ανακριτή ο δήμαρχος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του έναντι όσων του αποδίδονται. Μετά το πέρας της απολογίας του, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θρασύβουλος Κονταξής, επισήμανε πως από την ανάκριση γίνεται «μία αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια» και συμπλήρωσε πως ο εντολέας του και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα της πυρκαγιάς καθώς κάηκε το σπίτι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr