Χαμός για το αυτοκίνητο που προστατεύει από τον κορωνοϊό

0
129

Πάνω από 150.000 παραγγελίες έχει συγκεντρώσει η αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι στιγμής. Αυτό αποτελεί σημάδι ότι το νέο μοντέλο θα γίνει το πιο δημοφιλές SUV της Geely. Βασισμένο στο Concept του 2018, το Geely Icon αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, το γεγονός ότι σχεδιάστηκε με τη βοήθεια των πέντε παγκόσμιων κέντρων σχεδιασμού της Geely αποδεικνύει τις φιλοδοξίες του. Το εξωτερικό, για παράδειγμα, έχει αναπτυχθεί στο στούντιο Geely της Καλιφόρνιας, ενώ το εσωτερικό σχεδιάστηκε στο στούντιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στο στούντιο της Geely στη Σαγκάη. Αυτή η προσπάθεια εξηγείται από το γεγονός ότι τα μελλοντικά μοντέλα Geely θα χρησιμοποιούν την ίδια μινιμαλιστική γλώσσα σχεδιασμού με το Icon. Ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ αυτή τη στιγμή για τους Κινέζους πελάτες εν μέσω της επιδημίας του Κορωνοϊού είναι το γεγονός ότι το Icon είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα ευφυούς καθαρισμού του αέρα (IAPS).

Σε συνεργασία με τον κλιματισμό, αποστολή του ειδικού φίλτρου IAPS είναι να “απομονώσει αλλά και να εξαλείψει επιβλαβή στοιχεία στον αέρα της καμπίνας, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και των ιών”.

Στο τεχνολογικό μέτωπο, το Icon υιοθετεί σουίτα έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού L2 +, η οποία ενεργοποιείται από 12 υπερηχητικά ραντάρ χιλιομετρικού κύματος και 5 κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, έξυπνο σύστημα ελέγχου πορείας, συγκράτηση στη λωρίδα, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, αυτόματο παρκάρισμα μέσω μπουτόν και πολλά άλλα.

Το newsauto.gr μας πληροφορεί ότι το Icon της Geely διαθέτει επίσης ένα βελτιωμένο σύστημα κάμερας 360 μοιρών προσθέτοντας όψη 180 μοιρών στις πλευρές, το μπροστινό ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εξαλείψει τα τυφλά σημεία. Στην Κίνα, το Geely Icon κυκλοφορεί με έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt και ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Η έκδοση με θερμικό κινητήρα παράγει 177 PS ίππους και 255 Nm ροπής, ενώ το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt προσφέρει επιπλέον 13,6 ίππους ισχύος και 45 Nm ροπής. Η Geely αναφέρει μέση κατανάλωση καυσίμου 5,7 l/100 km και 0-100 km/h 7,9 δευτερόλεπτα. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 16.500 και 18.300 δολαρίων.

Πηγή: Pagenews.gr