Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα

0
241

Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα: Σε λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας τους Έλληνες πολίτες για όλα όσα αποφασίζει η κυβέρνηση και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μαζί του όπως πάντα θα βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν τον φονικό ιό. Σωτήρης Τσίοδρας προκειμένου με τη σειρά του να ανακοινώσει τα νέα κρούσματα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Χθες ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς δεν παρεβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου μιας και βρισκόταν στο Κρανίδι όπου επιθεώρησε τη κατάσταση. Η περιοχή το τελευταίο 24ωρο έχει τεθεί υπό περιορισμό μιας και εντοπίστηκαν εκατοντάδες θετικά κρούσματα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση στο Κρανίδι

Στα 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk» σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε επίσης, ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής. «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα» πρόσθεσε. Παράλληλα κάλεσε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας «να μείνουν σπίτι τους, ειδικά όσοι έχουν νοσήματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Σε καραντίνα 14 ημερών το Κρανίδι:

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.

Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες. Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους. O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αλλά και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. «Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Pagenews.gr