Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα LIVE για τα νέα κρούσματα

0
243

Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα LIVE για τα νέα κρούσματα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία αναμένεται να προβούν στις καθιερωμένες ανακοινώσεις αναφορικά με την εξέλιξη του φονικού ιού στη χώρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισημάνει για ακόμη μία φορά το πόσο σημαντικό είναι οι Έλληνες πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, ενώ ο κ. Τσιόδρας θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν το τελευταίο 24ωρο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε πριν λίγες ώρες με ειδικό κλιμάκιο στο Κρανίδι διαπιστώνοντας από κοντά το μέγεθος της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Όπως ανακοίνωσε μέσω δηλώσεων πιο πριν η περιοχή αυτή τη στιγμή αριθμεί 150 θετικά κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα από την πανδημία φθάνει τους 120, καθώς σήμερα μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη τέσσερις άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι για 14 ημέρες – 150 θετικά κρούσματα στον ιό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με τις τοπικές αρχές στο Κρανίδι, όπου έχει σημάνει συναγερμός. O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι έχουμε 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων.

Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού. Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.

Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους. Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη. Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να ανακοινώσουν τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από το πέρασμα της πανδημίας στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: Pagenews.gr