Χαρδαλιάς ενημέρωση: «Το lockdown είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος»

0
38

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά την Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, τόνισε πως το νέο κύμα είναι πολύ πιο έντονο από το πρώτο.

«Η εμπειρία της άνοιξης έχει δείξει πως το lockdown είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ». Στη συνέχεια, έδωσε διευκρινίσεις για μετακινήσεις σε δικαστικές Αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Διευκρινίσεις για συγκεκριμένες μετακινήσεις

Στη συνέχεια, έδωσε διευκρινίσεις για μετακινήσεις σε δικαστικές Αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Ειδικότερα, υπενθύμισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

  • Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.
  • Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτό περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Ακόμη, τόνισε ότι απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι και ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ελέγχους που πραγματοποίησαν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι μετακινήσεις για ψάρεμα και κυνήγι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι Αρχές προχώρησαν σε πάνω από 218.000 ελέγχους και επέβαλαν πρόστιμα πάνω από 700.000 ευρώ.

Δείτε τι είπε ο υφυπουργός στην σημερινή ενημέρωση:

390 στην Αττική και τα 412 στη Θεσσαλονίκη

Παίρνοντας το λόγο, η κυρία Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως στη χώρα μας καταγράφηκαν 1.490 κρούσματα. Τα 390 στην Αττική και τα 412 στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 239, ενώ είχαμε και αρνητικό ρεκόρ νεκρών καθώς σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι.

«Διατηρήσαμε ανοιχτή την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η βασική διαφορά είναι ότι όλη η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά έχουμε όλοι καταλάβει ότι θα είναι δύσκολος χειμώνας. Και όταν αρθούν οι περιορισμοί μετά από λίγες ημέρες ενδέχεται να έχουμε νέα μέτρα», σημείωσε. «Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να αυξηθούν τα κρούσματα σε επαρχιακές πόλεις», τόνισε, αναφερόμενη στη μαζική έξοδο των Αθηναίων προς την επαρχία πριν την έναρξη του lockdown.

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μείωση των εισαγωγών. Δεν αναμένουμε όμως μείωση των διασωληνωμένων γιατί η διάρκεια της νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες. Αναμένουμε αύξηση διασωληνώσεων τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη. Παράλληλα, έστειλε έκκληση στους γονείς να επισκέπτονται τους παιδιάτρους και να μην παραμελούν τον εμβολιασμό.

Για το εμβόλιο της Pfizer

Με τη σειρά του, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το εμβόλιο της Pfizer. «Φαίνεται πως έχει ισχυρότατη αποδοτικότητα στο 90%», είπε. «Τα νέα είναι ενθαρρυντικά αλλά οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, και έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» σημείωσε αναλύοντας την επιδημιολογική κατάσταση της Ευρώπης και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ερωτώμενος σχετικά ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως η ΕΕ διαπραγματεύεται την προμήθεια εμβολίων. «Η συμφωνία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα είναι η 4η συνολικά. Θα έχουμε το εμβόλιο της Pfizer όταν θα κυρωθεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που θα πάρει την έγκριση θα ξεκινήσει τη διάθεσή του. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο όταν θα είναι και στην Ευρώπη». Ο ίδιος δεν έδωσε στοιχεία για το πόσα εμβόλια αντιστοιχούν συνολικά στη χώρα μας είπε ωστόσο πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 200 εκατομμύρια δόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr