Χαρδαλιάς Κοντοζαμάνης ανακοίνωση σήμερα LIVE: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της νόσου

0
34

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης για θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, τη διαχείριση της νόσου καθώς και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση κατά της διασποράς. Σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου, βρίσκεται μαζί του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δείτε live εικόνα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας:

Το μήνυμα του υφυπουργού για τον Δεκαπενταύγουστο:

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το βράδυ της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε το δικό το μήνυμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. «Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό. Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας.

Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον , τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι καθ’ όλα έτοιμη να αναλάβει μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του  θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 19 Αυγούστου, και θα αποφασίσει για τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Οι εισηγήσεις που θα κάνει η Επιτροπή θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις που θα τεθούν σε συζήτηση:

  • Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει.
  • Απόφαση για το αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Τι θα γίνει με την τηλεργασία – Πόσοι κλάδοι μπορούν να την εφαρμόσουν.
  • Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές).
  • Τοπικά lockdown.
  • Μέτρα τύπου «» σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr