Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ισχύει κανονικά το μέτρο

0
54

Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση τόνισε ότι ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης της υγειονομικής κρίσης δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ.

«Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς ενώ πρόσθεσε πως ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ που αποφασίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Η διαμόρφωση νέας καθημερινότητας ίσως μας φαντάζει αργή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με σύνεση, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

13 τα νέα κρούσματα

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 13, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.691, σύμφωνα και με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 150, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας. infographic08052020-1114x1200

Πηγή: Pagenews.gr