Χαρδαλιάς: Ξεκινά ο καθαρισμός του Σέιχ Σου

0
322

Χαρδαλιάς: «Το δόγμα μας είναι, όπου υπάρχει κίνδυνος εμείς παρεμβαίνουμε» τόνισε σε δηλώσεις του.

«Το δόγμα μας είναι, όπου υπάρχει κίνδυνος εμείς παρεμβαίνουμε, διότι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι πάνω από οποιαδήποτε διαδικασία συζήτηση ή ανάλυση» επισήμανε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Έγινε παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος της Βόρειας Ελλάδας, του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέδρηνου Λόφου Σέιχ Σου, με σκοπό την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ξεκινά ο καθαρισμός

«Η πολλή ανάλυση φέρνει παράλυση», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και υπογράμμισε πως: «Έπειτα από τρία χρόνια επιστολών, ενημερώσεων, κραυγών και αναθεμάτων, οι δύο φορείς που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το Σειχ Σου, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Πολιτική Προστασία και σε συνεργασία με το υφυπουργείο Περιβάλλοντος, αποφασίσαμε να δώσουμε λύση. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, οι τεχνικές μελέτες και εκθέσεις και ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «από τη Δευτέρα ξεκινάει ο καθαρισμός του Σέιχ Σου, 3,5 χιλιάδες στρέμματα, σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν για εμάς μεγάλο πρόβλημα και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τον πνεύμονα του περαστικού δάσους. Διατέθηκε ήδη 1,5 εκατομμύριο με εντολή του πρωθυπουργού για τις συγκεκριμένες εργασίες και αν χρειαστεί να ενισχυθεί, θα ενισχυθεί» και πρόσθεσε πως «επιχειρησιακά επικαιροποιούμε το σχέδιο μάς, για να το προφυλάξουμε από κάθε κίνδυνο. Ενισχύονται οι περιπολίες και η Θεσσαλονίκη διαθέτει και ένα βαρέως τύπου ελικόπτερο, το οποίο τις επόμενες τρεις ημέρες μπαίνει σε ετοιμότητα, για να μπορέσει να συνδράμει στο Σέιχ Σου και στη Χαλκιδική, που αποτελεί για εμάς σημείο επικινδυνότητας και ανησυχίας».

Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Το περιαστικό δάσος χρειάζεται οργανωμένο πρόγραμμα

«Δουλεύουμε πυρετωδώς, το περιαστικό δάσος χρειάζεται οργανωμένο πρόγραμμα. Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση, ώστε κάθε χρόνο, να υπάρχει πρόγραμμα που αφορά στους καθαρισμούς και σε όλα όσα πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφερόμενος στην επιχείρηση «Δρυάδες» που πραγματοποιούνται υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο αντίστοιχων δράσεων σε Τατόι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και σε 18 περιοχές της Αττικής, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, για την αντιπυρική θωράκισή τους, είπε πως: «Σιγά σιγά φτιάχνουμε τον εθνικό μηχανισμό αντιμετώπισης κινδύνων και με εντολή του πρωθυπουργού παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, που να διορθώνει παθογένειες δεκαετιών να τις λύσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε. Ήρθε η ώρα να συντονιστούμε όλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr