Χαρδαλιάς Ζάκυνθος: Μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

0
10

Από το πρωί βρίσκεται στην Ζάκυνθο ο κ. Χαρδαλιάς όπου μάλιστα έγινε και δέκτης διαμαρτυριών από πολίτες, που ζητούσαν να μάθουν τι θα γίνει με την ηλεκτροδότηση, καθώς το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταιγίδα «Ιανός» σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Π.Ε. Ζακύνθου, .

«Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ, με τις βλάβες να φθάνουν τις 650″ ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ακόμα συμπλήρωσε ότι «το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την επίθεση αυτή δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο, και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες».

Στην συνέχεια, για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, (εξ αιτίας του οποίου για 48 ώρες μετά την καταιγίδα η Ζάκυνθος βρίσκεται στο σκοτάδι) δήλωσε ότι «χθες το μεσημέρι πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί».

Διαμαρτυρίες από τους κατοίκους – «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;»

«Είμαστε τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα» ανέφερε γυναίκα στον υπουργό, ο οποίος έκανε περιοδεία στην πόλη της Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής, μεταφέροντας την εικόνα από την περιοχή της. «Δεν έχουμε και νερό», επισήμανε η ίδια, ενώ τόνισε πως έχουν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να φροντίσουν. Είπε πως τα ξενοδοχεία έχουν ρεύμα και νερό, ενώ τα σπίτια όχι. «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό είμαστε εδώ», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως μόλις χτες δόθηκε άδεια για απόπλου, ώστε να φτάσουν στο νησί τα συνεργεία της ΔΕΗ. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση, στο μεγαλύτερο μέρος της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr