Χαρίτσης για ύφεση: «Είναι ήδη εδώ» δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

0
49

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αλέξης Χαρίτσης καταθέτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική κρίση και ύφεση που είναι ήδη εδώ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και απευθύνει εσωκομματικό μήνυμα ενόψει του συνεδρίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την αναγκαιότητα για “ριζική αλλαγή πορείας για τη χώρα”, τονίζοντας: “Δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης” Κατηγορεί την κυβέρνηση πως “είχε εξαντλήσει την θετική παρακαταθήκη των 12 συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού”. Προσθέτει ότι “η ύφεση δεν είναι μπροστά μας. Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση. Και αυτό δεν το λέει ο ‘υπερβολικός’ ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020″.

Εναλλακτική στο αδιέξοδο το πακέτο της Κομισιόν

Όσον αφορά το πακέτο στήριξης από την Κομισιόν, το χαρακτηρίζει “χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής” και “εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος βορρά και νότου“. Λέει δε ότι “αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια“.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος, “όπως αυτό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα προβλέπει την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το σύνολο των δανειοληπτών”.

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμα πως “δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις αντιλαμβανόμαστε ως όρους για το γόνιμο διάλογο“. Σημειώνει, ωστόσο παραλληλα, πως αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας είναι η απάντηση όλων στο ερώτημα: “Θα μετατρέψουμε την απλή αναλογική, αυτό το σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης προγραμματικού διαλόγου και συνεργασίας σε απτή δύναμη αποτροπής του νεοσυντηρητικού χειμώνα στον οποίο μας οδηγεί η Νέα Δημοκρατία;”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr