Χασιμότο: Υπάρχει ακόμα η επιλογή για Αγώνες χωρίς φιλάθλους

0
95

Χασιμότο: Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι.

H διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «δίχως φιλάθλους» παραμένει μια επιλογή για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δήλωσε η Σέικο Χασιμότο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και επίσημα αυλαία σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Υπνεθυμίζεται πως η Χασιμότο ανέλαβε τη θέση της μετά την παραίτηση του Χιρόσο Σασάκι, ενώ έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία της οι Αγώνες να γίνουν παρουσία θεατών.

Χασιμότο

Χασιμότο: Η κατάσταση αλλάζει από καιρό σε καιρό

Η παραδοχή από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες από την ανακοίνωση ότι έως 10.000 τοπικοί φίλαθλοι θα επιτρέπονται σε χώρους – χωρίς όμως να υπερβαίνουν το 50% της χωρητικότητας της αθλητικής εγκατάστασης, ανεξάρτητα από αν ο αγώνας γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. «Εξετάζουμε την κατάσταση», δήλωσε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Η κατάσταση αλλάζει από καιρό σε καιρό, γι ‘αυτό πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι και γρήγοροι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή. Οι Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι μια από τις επιλογές μας».

Οι διοργανωτές φάνηκαν να υποχωρούν ελαφρώς στο θέμα των θεατών, μετά από έκθεση των λοιμωξιολόγων, η οποία ανέφερε ότι «υπάρχει ένδειξη αναζωπύρωσης» μολύνσεων στο Τόκιο, καθώς οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 11% την περασμένη εβδομάδα – βάσει του μέσου όρου των επτά ημερών – με τις περισσότερες να σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα.  Η απόφαση για την παρουσία ή όχι Ιαπώνων φιλάθλων αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 11 Ιουλίου.

Χασιμότο: Επιθυμεί να υπάρξει παρουσία φιλάθλων

Την επιθυμία να διαξαχθούν παρουσία θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είχε εκφράσει στο παρελθόν η νέα πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της μεγαλύτερη γιορτής του παγκόσμιου αθλητισμού, Σέικο Χασιμότο, παρά τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας. «Εξετάζοντας την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες, οι αθλητές θα αναρωτηθούν γιατί δεν υπάρχει κανείς στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όταν άλλες σε διοργανώσεις επιτρέπεται η παρουσία θεατών», σχολίασε χαρακτηριστικά η Χασιμότο, μιλώντας στην εφημερίδα «Asahi Shimbun». Ωστόσο, η πρώην Ολυμπιονίκης και υπουργός, υπογράμμισε πως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr