Χατζηδάκης για ασφαλιστικό: Μεταρρύθμιση για τους νέους – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

0
56

Χατζηδάκης για ασφαλιστικό: Στο νέο ασφαλιστικό καθώς και στο χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στο νέο ασφαλιστικό καθώς και στο χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αρμόδιος υπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δήλωσε πως το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1 Ιανουαρίου 2022 και οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν, θα έχουν έναν «προσωπικό κουμπαρά», στον οποίο θα κατευθύνονται οι εισφορές για την επικουρική τους σύνταξη. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο.

Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος

«Ο νέος ασφαλισμένος, μέσω του Ταμείου, θα μπορεί να επενδύει τις αποταμιεύσεις του, διαλέγοντας αντίστοιχο επενδυτικό προφίλ: «συντηρητικό», ισορροπημένο» και επιθετικό»» επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις και στις συντάξεις που θα πάρουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι θα προβλέπεται ρητά στο νομοσχέδιο εγγύηση του Δημοσίου ότι κανείς δεν θα πάρει επικουρική σύνταξη χαμηλότερη από αυτή που αντιστοιχεί στις εισφορές που κατέβαλε, συν τον πληθωρισμό. «Δεν θεωρώ πάντως ότι θα χρειαστεί να γίνει ενεργοποίηση αυτής της πρόβλεψης» εκτιμά ο υπουργός Εργασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr