Χατζηδάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε εργαζομένους – Τι ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις

0
138

Χατζηδάκης: Για την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε εργαζομένους , για τον κατώτατο μισθό αλλά και για τις εκκρεμείς συντάξεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε εργαζομένους , για τον κατώτατο μισθό αλλά και για τις εκκρεμείς συντάξεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Κοινωνικό μέρισμα σε εργαζομένους

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υπάρχει κοινωνικό μέρισμα της ανάπτυξης στους εργαζόμενους, για όσα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε την οικονομική κρίση και τι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και ό,τι χρειάζονται στήριξη. Θα είναι μια δίκαιη απόφαση», επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, είπε πως «η δέσμευση μας ήταν το 2021 θα δοθεί αύξηση διπλάσια της ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε ύφεση 8% του ΑΕΠ, αλλά υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου, καθώς ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας. Με βάση νόμο που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν οι εισηγήσεις και ο Υπουργός Εργασίας θα προτείνει το ύψος της αύξησης στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε «190.000 πήραμε το καλοκαίρι του 2019, 150.000 ήταν τον χειμώνα και 120.000 είναι τώρα, καθώς τον Οκτώβριο κάναμε ρεκόρ σε σχέση με όλους τους προηγούμενους μήνες».

Όπως τόνισε, «στόχος μας είναι στο τετράμηνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, να εκδώσουμε 100.000 συντάξεις και να έχουν τελειώσει όλες οι αιτήσεις για σύνταξη που είχαν υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2019».

Για το 1555

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «είναι ένας ενιαίος αριθμός, ενώ πριν είχαμε 7 τηλεφωνικά κέντρα και κάποια ήταν με χρέωση για τους πολίτες. Το 1555 είναι 24 ώρες, είναι δωρεάν και αφορά όλα τα θέματα του Υπουργείου Εργασίας, δηλαδή και του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ και ότι άλλο. Καλώ τους ανθρώπους να μην παίρνουν σε άλλους αριθμούς που είχαν συνηθίσει στον ΕΦΚΑ ή στον ΟΑΕΔ, αλλά στο 1555 που, όπως λέμε είναι “ένας αριθμός για να βρίσκεις άκρη”».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr