Χειροπέδες σε πατέρα και κόρη που είχαν στην κατοχή τους 547 αρχαία νομίσματα

0
101

Πρόκειται για νομίσματα τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας

Πεντακόσια σαράντα επτά νομίσματα που χρονολογούνται στον 4ο αιώνα π.Χ, κατείχαν σύμφωνα με την αστυνομία, πατέρας και κόρη οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή του νομού Σερρών, στο πλαίσιο ερευνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών πρόκειται για νομίσματα τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας.
Σε βάρος του 61χρονου και της 36χρονης κόρης του, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί« προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος ερευνήθηκαν οι κατοικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία νομίσματα αλλά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό τους, πλήθος βιβλίων και εγγράφων με αντικείμενο τα αρχαία νομίσματα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης usb και κινητό τηλέφωνο.
Πατέρας και κόρη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr