Χρηματιστήρια σήμερα: Κλειστές λόγω τεχνικού προβλήματος οι ελληνικές αγορές – «Βουλιάζουν» Ασία και Ευρώπη

0
119

Χρηματιστήρια σήμερα: Τεχνικά προβλήματα στο σύστημα διαπραγμάτευσης των τιμών αναγκάζουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών να μην ξεκινά τη σημερινή του διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται στην αναβάθμιση των συστημάτων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται στο βαθύ «κόκκινο», ενώ και τα futures δείχνουν ισχυρή πτώση και στη Wall Street, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού εντείνει τις ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, παρά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών.

«Βουλιάζουν» οι διεθνείς αγορές λόγω κορωνοϊού

Με μεγάλη πτώση ξεκινούν οι ευρωπαϊκές αγορές τη νέα εβδομάδα, καθώς ο κορωνοϊός αφήνει βαθύ το σημάδι του στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ αρχίζουν να γίνονται ορατές οι οικονομικές του επιπτώσεις, επηρεάζοντας σοβαρά το επενδυτικό κλίμα..

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 4,5% και αυτή την ώρα χάνει 4,40% στις 280,16 μονάδες. Οι μετοχές του ιδιαίτερα σκληρά δοκιμαζόμενου κλάδου ταξιδίων και αναψυχής κάνουν βουτιά σχεδόν 7%. Ολοι οι δείκτες βρίσκονται βαθιά στο κόκκινο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 4,28%, o γερμανικός DAX με πτώση 4,13%, o γαλλικός CAC40 χάνει 4,22%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 3,40% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -2,75%.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει 186 χώρε σε όλο τον πλανήτη. Τα καταγεγραμμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 339.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ. Ο ιός έχει προκαλέσει πάνω από 14.000 θανάτους.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει μαζικά πακέτα οικονομικής βοήθειας προς επιχειρήσεις και εργαζομένους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, λόγω διαφωνιών της Γερουσίας. Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, το μέτρο δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει τους εργαζομένους και κάνει υπερβολικά πολλά για να διασώσει επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το σχέδιο στήριξης.

Η αγορά των αμερικανικών futures έκανε νέα βουτιά σήμερα, καθώς η Wall Street περιμένει την ανάληψη δράσης από την Ουάσινγκτον. Τα futures του Dow σημειώνουν απώλειες άνω των 700 μονάδων, κάνοντας προς ώρας limit down.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν μεγάλες απώλειες με τον ινδικό Nifty 50 υποχώρησε κατά 11%, ενώ ο Straits Times στη Σιγκαπούρη έκανε βουτιά 7,49%.

Πηγή: Pagenews.gr