Χριστοδουλάκης: Κριτική για τα έξυπνα μέτρα

0
67

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «δεν γίνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας, να γίνει πάνω σε ερείπια». Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής καυτηρίασε το «έξυπνο» άνοιγμα στο οποίο ήθελε να προβεί η κυβέρνηση, αναφέροντας πως απέτυχε. Σε πρη ημερων του ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ, είχε στρέψει και τα βέλη του στη Νίκη Κεραμέως.

Χριστοδουλάκης: Για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα

«Χθες είχαμε για ακόμη μια φορά περισσότερα από 3.000 κρούσματα, αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους και 72 νεκρούς, την ίδια στιγμή που είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως η πανδημία, όχι μόνο είναι παρούσα, αλλά συνεχίζει να κορυφώνεται και να επιδεινώνεται», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συνέχισε επισημαίνοντας τρία σημεία: «Πρώτον, το βασικό μας πρόβλημα είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα τα νοσοκομεία στην Αττική», είπε καθώς «με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κατά μέσο όρο περισσότερους από 50 διασωληνωμένους ανά ημέρα εκτός ΜΕΘ, στην Αττική. Αυτό που τονίζουμε από πέρυσι – αλλά ας γίνει έστω και τώρα που τα πράγματα είναι πέρα των οριακών τους σημείων – είναι πως οι ιδιωτικές κλινικές πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά στον δημόσιο σχεδιασμό. Και μάλιστα με απόλυτο τρόπο». Εντούτοις, πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση «τις πρώτες δύο κλινικές που οικειοθελώς παρουσιάστηκαν, τους μεταβίβασε μόνο ήπια περιστατικά covid, δίχως αναπνευστικά προβλήματα και μη εμπύρετα, και σε όλες τις υπόλοιπες που υποτίθεται ότι επιτάχθηκαν, ανέθεσε μόνο μη covid περιστατικά».

Χριστοδουλάκης: Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

O Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων, λέγοντας πως: «Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι έχουμε μια πολύ κουρασμένη κοινωνία, και μάλιστα, μια κοινωνία όπου συσσωρευμένα περιστατικά που καταδεικνύουν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη τήρηση των μέτρων, με κάποιους να είναι υπεράνω του νόμου, με φαινόμενα Πάρνηθας, Ικαρίας και κομματικών εμβολιασμών, συνηγορούν στο να χαθεί η εμπιστοσύνη απέναντι σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις».

O γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε το «έξυπνο ακορντεόν» για το άνοιγμα, το οποίο «απέτυχε», όπως είπε, διότι κατά την εκτίμησή του «δεν στηρίχθηκε εμπροσθοβαρώς η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, και δεν έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα οικονομικά μέτρα για να μπορέσουν έστω όταν έρθει η επανεκκίνηση να σταθούν στα πόδια τους». «Δεν γίνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας να γίνει πάνω σε ερείπια», τόνισε.

Τέλος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την πανδημία λέγοντας ότι «την ‘’ημέρα 0’’ προχωράμε σε μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Μαζικά και όχι δειγματοληπτικά.

Η Σλοβακία προμηθεύτηκε 50 εκατομμύρια τεστ με 50 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια, στεγανοποιούμε τους νομούς και τα νησιά με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ 48 ωρών για εξαιρετικές περιπτώσεις μετακινήσεων. Και έπειτα, εφόσον ξέρουμε όλα τα θετικά κρούσματα και τα απομονώνουμε, με βάση το διακριτό επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού και κάθε νησιού, πάμε σε εξειδικευμένα μέτρα. Όπου είναι υψηλό το φορτίο προχωρούμε σε αυστηροποίηση των μέτρων για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ. Όπου όμως δεν είναι, ανοίγουμε με ασφάλεια την οικονομία και την κοινωνική δραστηριότητα. Και με αυτόν τον τρόπο μακροπρόθεσμα και όχι με ορίζοντα εβδομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr