Χριστόφορος Ζαραλίκος: Οι καλλιτέχνες στο πλευρό του κωμικού

0
59

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταδικάζει το συμβάν που προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με τίτλο «όχι στη φίμωση της τέχνης», αναφέρει ότι η παρέμβαση δημοσιογράφου προκειμένου να σταματήσει την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένη εκ των προτέρων».

Σημειώνει δε ότι το επεισόδιο έληξε, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω προβλήματα, χάρη στην ψυχραιμία από τη μεριά του Χριστόφορου Ζαραλίκου, αλλά και τη δυναμική παρέμβαση του κοινού, που στάθηκε στο πλευρό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στη χώρα του Αριστοφάνη, θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται ελεύθερα. Παράλληλα θεωρούμε δικαίωμα οποιουδήποτε να κρίνει μια θεατρική παράσταση. Η αρνητική κρίση όμως, δεν μπορεί να γίνεται με οργανωμένες επιθέσειςή μεθοδεύσεις άλλων, σκοτεινών εποχών, που μας θυμίζει το σήριαλ “Άγριες Μέλισσες”. Η Τέχνη έχει υποχρέωση να σατιρίζει, όσο και αν αυτό ενοχλεί τις κυβερνήσεις ή τις οικονομικές ελίτ. Είναι αυταρχισμός να χρησιμοποιούνται προφάσεις όπως “αγανακτισμένοι πολίτες” με στόχο τη φίμωση και τον εκφοβισμό των καλλιτεχνών».

Η ΠΟΘΑ δηλώνει επίσης ότι «τέτοιες συμπεριφορές μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα τις επιτρέψουμε και καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αναλάβει άμεσα θέση, όπως έχει υποχρέωση» και και τονίζει:

«Η Τέχνη που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε, χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση ώστε να διαφυλαχθεί η ελευθερία έκφρασης, η μόνη συνθήκη στην οποία ευδοκιμεί η Τέχνη. Καλούμε όλους τους πολίτες, δημιουργούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, εργαζομένους και κοινό να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε ότι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και προσπαθεί να εκφοβίσει την Τέχνη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr