Χρίστος Δήμας: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πολιτεία καινοτομίας

0
95

Χρίστος Δήμας: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πολιτεία καινοτομίας στις εγκαταστάσεις τις ΧΡΩΠΕΙ όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πολιτεία καινοτομίας στις εγκαταστάσεις τις ΧΡΩΠΕΙ όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Τι έγραψε στην ανάρτησή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Με ανάρτησή του ο κ. Δήμας έγραψε τα εξής:

«Η β’ φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, ξεκίνησε την Παρασκευή.

  • Ο ανταγωνιστικός διάλογος θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες ώστε στο β’ τρίμηνο του 2022 να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.
  • Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας που δημιουργείται στην Ελλάδα θα είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το Κέντρο αναμένεται να συμβάλλει στην δημιουργία περισσότερων από 2.500 νέων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους επιστήμονες μας».

Τι είχε δηλώσει για την πολιτεία καινοτομίας στο pagenews.gr και την εκπομπή Ώρα Οικονομίας ο κ. Δήμας

“Στην πρώτη πόλη καινοτομίας θα υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που επενδύουν την έρευνα και την ανάπτυξη, τεχνοβλαστοί, ακόμη και τμήματα ερευνητικών κέντρων.. Παράλληλα, θα είναι ένας χώρος διάδρασης και συνεργιών.. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του δημόσιου διαγωνισμού και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και η β’ φάση… Η αξία του έργου θα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ” είχε σημείωσε στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας και τη Σοφία Χύτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr