Χρήστος Σταϊκούρας: «Η ελληνική οικονομία αντέχει» – Συνάντηση με την ΠτΔ

0
59

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε την ΠτΔ για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης

«Σήμερα  είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού, συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Και, παράλληλα, με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κυρία Πρόεδρο για την εξαιρετικά γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που είχαμε».

Χρήστος Σταϊκούρας: Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς 22 Μαρτίου

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς 22 Μαρτίου ως βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση, γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αρμόδιος υπουργός συγκεκριμένα τόνισε: «Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό:  «το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών».

Παράλληλα, είπε πως το κλείσιμο του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία 200- 250 εκατ. ευρώ. «Οι δυο εβδομάδες που πέρασαν με lockdown κόστισαν σε δαπάνες και μείωση φόρων 1,2 δισ. και με τα 520 εκατ. να είναι στο λιανεμπόριο. Στα 3 δισ. είναι συνολικά το κόστος για έναν μήνα και 750 εκατ. περίπου εστιάζονται στο λιανεμπόριο».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr