Χρήστος Ταραντίλης: Η κυβέρνηση θα περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι καλύτερα ενημερωμένος

0
51

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβεια στις τοποθετήσεις σχετικά με την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, «ώστε ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του».

Σε δήλωσή του ο κος Ταραντίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα «να είναι καλύτερα ενημερωμένος, ώστε οι τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα ύστερα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι ακριβείς». Απαντώντας ο κ. Ταραντίλης στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσο αφορά στην αγορά εμβολίων «και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα όσα είπε και σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία «επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι «κανένα κράτος – μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα». Προτείνει «μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία; Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας».

Ερωτηθείς για την πρόταση για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κος Ταραντίλης υπενθύμισε τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες.

«Ο κ. Τσίπρας ζητά επίσης, τη συνταγογράφηση των τεστ. Τον καλούμε να στηρίξει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ testing.gov.gr που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήταν όντως εξαιρετικά χρήσιμο ώστε πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν τεστ», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφορικά με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Ταραντίλης παρέπεμψε στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που, όπως δήλωσε, «αποτυπώνουν με ακρίβεια την καλύτερη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης». «Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα. Για αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr