Χρυσή Αυγή: καθαρογράφηκε η καταδικαστική δικαστική απόφαση

0
56

O Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για την καθαρογραφή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

             Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 2644/2020 απόφασή του, με την οποία είχαν οδηγηθεί στις φυλακές ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η καθαρογραφή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή της στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, η δικαστική απόφαση αποτελείται από 12.746 σελίδες συνολικά. Το σκεπτικό της δικανικής κρίσης αριθμεί 500 σελίδες. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η Χρυσή Αυγή είναι χαρακτηρισμένη ως εγκληματική οργάνωση. Σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι, όπως αναφέρεται, η «διά της βίας αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των ιδεολογικών αντιπάλων και των αντιφρονούντων».

Με την καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης ανοίγει ο δρόμος για την εκδίκαση της δράσης της οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής είχε αρχίσει – συμπτωματικά, προφανώς – πάλι επί ημερών διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, μετά την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr