Χρυσή Αυγή: Βρισιές και απειλές από τον Κασιδιάρη – Συνεχίζονται οι μεταγωγές

0
57

Συνεχίζονται οι μεταγωγές των 37 από των 39 καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έβριζε και απειλούσε κατά τη μεταφορά του στην κλούβα του Μεταγωγών, ενώ φώναξε «Ζήτω η Ελλάς». Στην κλούβα μπήκε λίγο αργότερα και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με την κόρη του Ουρανία να φωνάζει: «Μόνο περηφάνεια, περήφανη για σένα» στον πατέρα της. Μια άλλη κλούβα μετέφερε τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Δείτε φωτογραφίες από τις μεταγωγές

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο. Αντίθετα, μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός μετέβη στην Εισαγγελέα Εφετών για να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών.

Θυμίζουμε ότι οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι είναι οι (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Άφαντος παραμένει ο Παππάς – Στις Βρυξέλλες ο Λαγός

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι από τους παραπάνω καταδικασθέντες, μεταγωγή δεν θα γίνει για τον Χρήστο Παππά που εξακολουθεί να παραμένει άφαντος. Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι η Αστυνομία έχει χάσει τα ίχνη του από την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή πριν από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου, όταν είχε πάει να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει όπως αναφέρουν οι όροι αποφυλάκισής του. Επίσης, ούτε ο Γιάννης Λαγός θα βρεθεί άμεσα στη φυλακή αφού βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καλυπτόμενος από την ασυλία του ως ευρωβουλευτής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr