Χρυσοχοΐδης Κορωνοϊός: Στη Μύκονο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στο στόχαστρο τα πάρτι

0
78

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  επισκέφθηκε χθες τη Μύκονο καθώς υπάρχει πρωτοβουλία σε εξέλιξη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νησί. Σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται με τοπικούς φορείς, ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλησε να ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊού και για τους ελέγχους που γίνονται σε μπιτς μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί της Μυκόνου, όπου και πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων.

«Ψηλά στην ατζέντα του κ. Υπουργού είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα.

Αστυνομικοί έλεγχοι και για τον κορωνοϊό

Επιπλέον, στις συσκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού. Σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Μυκόνου, με εκπρόσωπο της Περιφέρειας και με Βουλευτές των Κυκλάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα ο υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Τι θα γίνει με τα πριβέ πάρτι στις βίλες

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν και η διεξαγωγή των πριβέ πάρτι σε βίλες του νησιού, ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με αμείωτη ένταση, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Θα δοθεί δικαίωμα στην Αστυνομία να διενεργεί ελέγχους στα σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να δρουν ανεξέλεγκτα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και μάλιστα όλα «μαύρα». Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα  το εισιτήριο εισόδου άγγιζε και τα 1.000 ευρώ και η ελάχιστη κατανάλωση στα τραπέζια κυμαινόταν από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Εκτός αυτών γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται συστηματική χρήση και εμπόριο κάθε λογής ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο δεν είναι τόσο απλό να καταργηθεί το οικιακό άσυλο και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις εφόσον η αστυνομία έχει το δικαίωμα να διενεργεί μόνη της ελέγχους σε σπίτια. Εξάλλου εγείρονται ερωτηματικά αν και εφόσον ισχύσει αυτό το μέτρο, αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr