Χρυσοχοΐδης Παναγιωτόπουλος: Απαραβίαστα τα σύνορα

0
55

Χρυσοχοΐδης Παναγιωτόπουλος: Οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν τα σύνορα στον Έβρο υπό την σκιά των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφτηκαν τα σύνορα στον Έβρο, υπό την σκιά των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Με βάση τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται προετοιμασίες για ενδεχόμενη προσφυγική κρίση, που θα περάσει αναπόφευκτα και από τη χώρα μας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500.000 πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  τόνισαν πως τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Οι υπουργοί επισκέφτηκαν μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για άριστη και αναβαθμισμένη φύλαξη των συνόρων, τονίζοντας πως είναι πολύτιμη η συνδρομή τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους.

Επίσης, τόνισε πως «εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», σημειώνοντας πως «χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν».

Χρυσοχοΐδης: «Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι «η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις».

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εντολή του πρωθυπουργού, που μετέφεραν σήμερα στον Έβρο, είναι ότι «αποτελεί απόφασή μας η υπεράσπιση και ασφάλεια των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις».

Χρυσοχοΐδης: «Σημαντική αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε, ακολούθως, ότι από τα γεγονότα του Έβρου, 18 μήνες πριν, «έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».

Έκτοτε, είπε, «ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη, μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο, που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής».

Επιπλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας, που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο, με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Ελληνικό Στρατό και είπε ότι «ήδη αποφασίστηκαν επιχειρησιακά μέτρα, που θα ξεδιπλωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, για περαιτέρω αποτρεπτική ικανότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr