Δαφνί κορωνοϊός: Συναγερμός κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό – Φόβοι για διασπορά

0
22

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι και οι συγγενείς των νοσηλευόμενων στο Δαφνί μετά τον εντοπισμό δεκαεπτά θετικών κρουσμάτων. Οι φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά είναι παραπάνω από υπαρκτοί. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτισης. Επτά ασθενείς με κορωνοϊό έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας ενώ τρεις παραμένουν για νοσηλεία στην παθολογική κλινική ου ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό βρέθηκαν θετικοί δέκα ηλικιωμένοι τρόφιμοι που νοσηλεύονται στην ψυχιατρικη κλινική με ψυχικά νοσήματα και έξι εργαζόμενοι. Σημειώνεται ότι συνολικά νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι και υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν ξεκινήσει και ιχνηλατήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Οι κλειστές δομές και οι δομές υγείας αναδεικνύονται στους πιο ευαίσθητους κρίκους της πανδημίας

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Νίκαιας, καθώς χθες εντοπίστηκαν έξι κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των 39 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί. Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικά έλεγχο στο γηροκομείο «Μέλαθρον» στη Νίκαια σε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους.

Το αποτέλεσμα των τεστ ήταν αρνητικό, ωστόσο μία ημέρα μετά ένας ηλικιωμένους ανέβασε πυρετό. Ακολούθησε νέος κύκλος τεστ, από τα οποία διαγνώστηκαν έξι θετικά κρούσματα, εκ των οποίων πέντε ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη. Οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρονται σε νοσοκομεία -ήδη δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο – ενώ οι εργαζόμενη θα παραμείνει σε καραντίνα σπίτι.

Η δέκατη περίπτωση

Ο οίκος ευγηρίας στη Νίκαια είναι η δέκατη περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που κατά πως φαίνεται, πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη δομή. Είχαν προηγηθεί ένας οίκος ευγηρίας στη γλυφάδα, η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες θανάτους. Κρούσματα καταγράφηκαν επίσης σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, τα Ιωάννινα, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ακόμη ένα γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr