ΔΕΗ: Η Standard & Poor’s προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης

0
108

ΔΕΗ: Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Πιο συγκεκριμένα, από Β σε Β+.

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Πιο συγκεκριμένα, από Β σε Β+.

Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο φορέα καθώς και το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας. Παράλληλα, «προβλέπουν» και περαιτέρω βελτίωση μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με τη Standard &Poor’s η ΔΕΗ επωφελείται από την πράσινη στροφή της και τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση στα περιθώρια κέρδους και τη σταθεροποίηση στις ταμειακές ροές. Χαρακτηρίζει μάλιστα, αξιοσημείωτη τη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων λόγω του μετασχηματισμού στο μίγμα παραγωγής και της στροφής στις ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο ο ίδιος οίκος αξιολόγησης είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών

«O οίκος αξιολόγησης “S&P Global Ratings” προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, βελτιώνοντας παράλληλα την προοπτική της χώρας από “σταθερή” σε “θετική”.

Είναι η δεύτερη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, το αξιόχρεο της χώρας. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα εξαιρετικά σημαντικό, θετικό γεγονός για την ελληνική οικονομία, που οφείλεται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ορθών πολιτικών στο πεδίο της οικονομίας και γενικότερα στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και σε σειρά μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Όπως τονίζεται από τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πλέον ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, με ρυθμούς που αναμένεται να ξεπεράσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο την επόμενη τριετία. Επιπρόσθετα, γίνεται ειδική μνεία στη σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και στις – καθοριστικής σημασίας – δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η Κυβέρνηση, συγκρατώντας την ύφεση και προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγική βάση της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr