Δένδιας: Ο σεισμός σε Τουρκία – Συρία έδειξε ότι οι λαοί είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουν οι ηγεσίες τους

0
44

Καταλήγοντας ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι και «στη συνολική διεθνή σκηνή, η ειρήνη, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία για όλους

«Η γειτονιά μας, δυστυχώς, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Οι αποσταθεροποιητικοί και επιθετικοί παράγοντες εξακολουθούν να στοχεύουν στην εφαρμογή αναθεωρητικών ατζέντηδων. Κάτω από τέτοια πίεση, η χώρα μου παραμένει ήρεμη αλλά σταθερή» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον ΣΚΑΪ από την Παραγουάη όπου βρίσκεται.

Αναφερόμενος στο σεισμό ο υπουργός σημείωσε πως «οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, με τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους. Και πάλι, επιτρέψτε μου να επαναλάβω, εμείς, η Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους».

Καταλήγοντας ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι και «στη συνολική διεθνή σκηνή, η ειρήνη, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία για όλους. Και επιτρέψτε μου να πω, είναι στο χέρι σας ως νέοι διπλωμάτες να συνεχίσετε σε αυτόν τον δρόμο, προς όφελος της χώρας σας, της κοινωνίας σας, όλων των ανθρώπων αυτού του κόσμου».

Πηγή: Pagenews.gr