Δένδιας: Στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών

0
40

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Αύριο θα βρεθεί στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη:

Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση γι’ αυτή τη συνάντηση, ενώ μετέφερε «τους θερμούς χαιρετισμούς και το σεβασμό του πρωθυπουργού της Ελλάδος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη».

Επίσης, συνεχάρη ακόμη τον Πατριάρχη για τη συμπλήρωση φέτος τριάντα ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και εξήντα ετών ιεροσύνης. «Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα. Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».

Αύριο η συνάντηση με τον Τσαβούσογλου:

Θυμίζουμε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα μετατέθηκε για αύριο. Όπως ανακοινώθηκε ο Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί τελικά την Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, συμφωνήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα να γίνει αύριο. Τέλος, σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr