Δένδιας στο Βελιγράδι: Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

0
35

«Σκληρή» απάντηση προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας 

«Σκληρή» απάντηση προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το Βελιγράδι που βρίσκεται για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ο Νίκος Δένδιας είπε μεταξύ άλλων ότι «Δεν ζούμε σε ήρεμους καιρούς. Αναφέρομαι στον αναθεωρητισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες και απειλές πολέμου είναι κάτι που η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά λόγω της παράλογης ρητορικής της Τουρκίας. Αλλά θα ήθελα να πω από εδώ, από το Βελιγράδι, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογό του δόθηκε έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του διμερή επίσκεψη στο εξωτερικό, στην Αθήνα, από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 8 Νοεμβρίου.

Σε συνέχεια πρόσφατων συνομιλιών μας τον Νοέμβριο στην Αθήνα, συναντήθηκα με Αν.ΠΘ/ΥΠΕΞ Σερβίας,I.Dačić, στο Βελιγράδι
Ατζέντα:
🔹Εμβάθυνση σχέσεων🇬🇷🇷🇸 με έμφαση σε οικονομία/εμπόριο
🔹🇪🇺προοπτική Δυτ.Βαλκανίων
🔹Περιφερειακές εξελίξεις,συμπεριλαμβανομένης της Αν.Μεσογείου. pic.twitter.com/ghwvvs61iQ

— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 19, 2022

Πηγή: Pagenews.gr