Δένδιας: Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας με την Τουρκία που πρέπει να γίνει πόρτα

0
56

Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας

Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς ο κ. Δένδιαςεάν πιστεύει ο ίδιος πως ο Ερντογάν αλλάζει στρατηγική, σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί με την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του. «Φαντάζομαι πως ο Ερντογάν θέλει να αφήσει αποτύπωμα ισόποσο με εκείνο του Κεμάλ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εάν θέλει η Τουρκία να επιστρέψει προς τη Δύση, τότε αυτό θα έχει ως σημαντική παράμετρο τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα». 

Στην περίπτωση αυτή, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει διατεθειμένη για εξεύρεση λύσης.

Η άλλη παράμετρος, σημείωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι η Τουρκία να κινηθεί σε μια πορεία τοπικής υπερδύναμης ερχόμενη όμως σε σύγκρουση με την ίδια του την οικονομία του εσωτερικά.

Στο μεταξύ ο κ. Δένδιας κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει με την μουσουλμανική μειονότητα, τονίζοντας ότι η ΝΔ «σωστά έκλεισε το θέμα» σημειώνοντας ότι κάθε Ελληνας βουλευτής οφείλει να υπηρετεί το συμφέρον της χώρας του. 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως κανείς δεν είχε προβλέψει την κατάρρευση της αντιπολίτευσης ενώ παραδέχθηκε ότι ο τουρισμός δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς σημείωσε «είχαμε βάλει τον πήχυ στον ουρανό»

Πηγή: Pagenews.gr