Διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλάδα

0
37

Την συμπαράσταση και την διαθεσιμότητά του στην ελληνική κυβέρνηση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Την συμπαράσταση και την διαθεσιμότητά του στην ελληνική κυβέρνηση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αναφορικά με το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη, την ίδια στιγμή που αυξάνει η διεθνής αλληλεγγύη, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον για τη Χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ δήλωσε ότι, στον Οργανισμό, «οι σκέψεις μας είναι με όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από το τραγικό σιδηροδρομικό σύστημα στην Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ευχήθηκε, ακόμη, ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες και διατύπωσε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες, τον λαό και την Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ ανέφερε, επίσης, πως ο ΟΗΕ είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, αν χρειαστεί τη βοήθειά του.

Reuters: Η Ελλάδα σκέπτεται τι πήγε λάθος

Σε αφιέρωμά του το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα σκέπτεται τι δεν πήγε καλά και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το χαρακτήρισε ανείπωτη τραγωδία, αλλά τίθενται ερωτήματα εάν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η θανατηφόρα σύγκρουση επιβατικών και εμπορευματικών τρένων το βράδυ της Τρίτης.

Βαγόνια που ταξίδευαν προς αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια γραμμή συνετρίβησαν, περίπου 220 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας Αθήνας, με ταχύτητες που έφτασαν τα μέσα ενημέρωσης έως και 160 χλμ  την ώρα, μετατρέποντας το επιβατικό τρένο σε μια μπερδεμένη μάζα χάλυβα.

Υπήρξαν ευρέως διαδεδομένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι το λογισμικό ηλεκτρονικού σήματος δεν λειτουργούσε, πράγμα που σημαίνει ότι η σηματοδότηση γινόταν χειροκίνητα, σημειώνει ακόμη το αφιέρωμα.

Al Jazeera: Τι πήγε στραβά;  

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το ατύχημα συνέβη «κυρίως λόγω τραγικού ανθρώπινου λάθους», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, περιμένοντας την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Al Jazeera.

Η αστυνομία συνέλαβε τον σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σιδηροδρομική κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα των γραμμών. Οι ερευνητές προσπαθούσαν να προσδιορίσουν γιατί και τα δύο τρένα ήταν στην ίδια γραμμή «για πολλά χιλιόμετρα» και οι δικαστικές αρχές της χώρας εξετάζουν το μερίδιο ευθύνης το σταθμάρχη της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr