Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12μ η απόφαση για τις ποινές

0
43

Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο στις 12μ, όπου θα ανακοινωθούν και οι ποινές. Νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε τις ποινές για τους καταδικασθέντες.

Μετά τη ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, ο λόγος θα περάσει και πάλι στην εισαγγελέα για την πρότασή της σχετικά με την ανασταλτική δύναμη στην έφεση – Η αντίστοιχη απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας

  • 13 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Γερμενή, Ματθαιόπουλο και Παναγιώταρο.
  • 7 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης
  • 5 χρόνια φυλάκιση σε όσους πρώην βουλευτές καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή στους Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη
    Ισόβια κάθειρξη ζήτησε για τον Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία Φύσσα και ποινή οκτώ ετών σε όσους καταδικάστηκαν για την ανθρωποκτονία χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr