Δίκη Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς: Θρίλερ με την εξαφάνισή του – Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

0
56

Άφαντος παραμένει ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, την ώρα ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή του πελάτη του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια σε Αττική και Γιάννενα ενώ πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί και τότε, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η τελευταία φορά που η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο κος Παππάς καταζητείται από τις Αρχές ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή αλλά παραμένει άφαντος. Μάλιστα, η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει σε καμία από τις πέντε δηλωμένες διευθύνσεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε έντονα το αρμόδιο υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι όφειλε να «γνωρίζει πού βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου». Η απάντηση λοιπόν, του υπουργείου έχει ως εξής:

«Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

 • Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.
 • Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.
 • Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.
 • Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.
 • Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.
 • Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.
 • Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!
 • Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!
 • Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

Ποιος είναι ο Χρήστος Παππάς

Γεννημένος στην Αθήνα το 1962, είναι Έλληνας πρώην βουλευτής κατά την περίοδο 2012 – 2019 ως μέλος της Χρυσής Αυγής. Το 2020 κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ακολούθως καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Είναι γιος του Ηλία Παππά, αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής. Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής εκδόσεων με βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Αναφέρεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Αργότερα διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής και αποτελεί στενό συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, την κόρη του οποίου έχει βαφτίσει. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 προφυλακίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Αποφυλακίστηκε στις 29 Μαρτίου 2015 μετά την παρέλευση του 18μηνου από τη σύλληψή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr