Δίκη Χρυσής Αυγής: Μήνυμα καταδίκης από τους βουλευτές των κομμάτων μέσα στη Βουλή

0
54

«Δεν είναι αθώοι» «φώναξαν» στη Βουλή οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ενόψει της αυριανής δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Με μια φωνή, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», ζήτησαν δικαιοσύνη και συμφώνησαν στο ότι πρέπει να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στα φαινόμενα φασισμού προκειμένου να μην υποχρεωθεί η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει στιγμές όπως αυτές της τελευταίας οκταετίας.

Μάλιστα, όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες ύψωσαν τα γράμματα της φράσης που κάνει τον γύρο της Ευρώπης «δεν είναι αθώοι».

«Αύριο δεν είναι μια κανονική μέρα αλλά μια πολύ σημαντική στιγμή τη δημοκρατία, τη χώρα και την Ευρώπη», είπε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «θα πουν κάποιοι ότι η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν σιωπά κανείς. Αύριο πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, για τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να δικαιωθούν μετανάστες που στην ΕΕ είναι θύματα ναζιστικής δράσης».

«Η παράταξή μας, από τη στιγμή που γεννήθηκε ήταν σε όλη τη διάρκεια, είναι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον κατά κάθε μορφής φασισμού», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σημειώνοντας ήταν η κυβέρνηση του κόμματός του αυτή που έπραξε αυτό που έπρεπε και οδήγησε τους εγκληματίες στη φυλακή. «Ο  δημοκρατικός κόσμος είμαστε μαζί στον αγώνα αυτό! Έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος δημοκρατίας απέναντι στον ναζισμό. Έχουμε, απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κάνει το σωστό», ανέφερε.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν πρέπει να επηρεαστεί η κρίση των δικαστών για την αυριανή απόφαση»

«Έχουμε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από τη δολοφονία και μετά από κοντά και τα στελέχη μας από τη πρώτη γραμμή. Είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε στη προσπάθεια να είναι η μέρα δίκης μέρα ζωντανή μνήμης της δολοφονίας», σημείωσε από τη πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως δεν πρέπει να επηρεαστεί η κρίση των δικαστών για την αυριανή απόφαση.

«Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί, εγκληματίες να μπουν στη φυλακή, να καταδικαστούν με ανώτατες ποινές και όχι με βάση πρότασης της εισαγγελέα που αθωώνει τη ΧΑ και υιοθετεί την επιχειρηματολογία της», είπε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ και γνωστοποίησε πως το κόμμα του θα δώσει το «παρόν» στη δίκη κάνοντας κινητοποίηση.

«Περιμένουν να τελειώσει η ιστορία αυτή αύριο. Η κοινωνία έχει ευθύνη που τους έβαλε στη βουλή αλλά και το πολιτικό σύστημα που οδήγησε ένα τμήμα των ψηφοφόρων στην επιλογή της Χρυσή Αυγή», είπε ο Κ. Χύτας από την Ελληνική Λύση, με την Φ. Μπακαδήμα του ΜεΡΑ25 να κλείνει την συζήτηση: «ναι πρέπει να δημιουργήσουμε τείχος που θα κρατήσουμε την ΧΑ εκτός. Θα είμαστε ναι όλοι εκεί αύριο όχι για να επηρεάσουμε αλλά ως εκπρόσωποι του λαού οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή μνήμη τη μνήμη του Παύλου Φύσσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr