Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για τις δύο απόπειρες και αθώος για τον βιασμό, η πρόταση Εισαγγελέα [vid]

0
64

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση της Εισαγγελέως, Στέλλας Στόγια αναφορικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση της Εισαγγελέως, Στέλλας Στόγια αναφορικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Η πρότασή της αναφέρει ενοχή του ηθοποιού για τις δύο καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, ενώ την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη πρότεινε η Εισαγγελέας σχετικά με την καταγγελία του βιασμού σε βάρος του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα του ηθοποιού για συμπληρωματική απολογία με τον Πέτρο Φιλιππίδη να ανεβαίνει στο βήμα και να υποστηρίζει ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας έχει συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία με τον αδελφό της Άννας – Μαρίας Παπαχαράλαμπους. 

Εισαγγελέας για την τρίτη καταγγελία κατά Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού: Να κηρυχθεί ένοχος

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη και για τη δεύτερη καταγγελία απόπειρας βιασμού, δηλαδή για την καταγγελία της τρίτης μηνύτριας για σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του. «Η καταγγέλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. «Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου» μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά χαρακτηριστικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» είπε η εισαγγελέας.

Ένοχος για απόπειρα βιασμού και της β’ καταγγέλλουσας ο Φιλιππίδης

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο νωρίτερα να κηρυχθεί ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού και σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας.Η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια είπε ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα είπε όλη την αλήθεια για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε στο θέατρο Μουσούρη το 2010 από τον ηθοποιό.

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργαζόταν με έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα ”ξενέρωσε”. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του mega;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Αθώος ο Φιλιππίδης για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση της α’ καταγγέλλουσας

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας της ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθουση της α’ καταγγέλλουσας. Για την πρώτη καταγγέλλουσα η εισαγγελέας εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη ή όχι και πρότεινε στο δικαστήριο να κηρύξει αθώο τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ενώ αυτή την ώρα προτείνει για τις καταγγελίες απόπειρας βιασμού.

Η κυρία Στόγια αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας. Έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε εις βάρος της σε πράξεις που νομικά συνιστούν βιασμό δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2008.

Όμως, επεσήμανε ότι τον δεύτερο βιασμό τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια και όχι σε προηγούμενες καταθέσεις της.

«Η καταγγέλλουσα κάθε φορά αποκάλυπτε και κάτι νέο. Υπάρχουν ερωτηματικά για το τι συνέβη. Στις καταγγελίες της στο ΣΕΗ, στον εισαγγελέα και μετά στην ανακρίτρια, κάθε φορά λέει κάτι διαφορετικό.
Ήταν περιστατικό που της είχε ξανασυμβεί; Δεν το αξιολόγησε να το αναφέρει στον εισαγγελέα; Υποβάθμισε η ίδια τα γεγονότα; Το άσχημο συναίσθημα να το απωθήσεις, τα γεγονότα όμως, ιδίως αν, όπως λες, τα αναμένεις; Έδωσε πολλές φορές πατροναρισμένες απαντήσεις», σημείωσε η εισαγγελέας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr